Române, treci la vot.

În toată țara e forfotă mare. După săptămâni întregi de campanii, afișe, interviuri și manevre electorale, a venit și marea zi a votului, 22 noiembrie. Și a trecut așa cum a și venit.

Cu vreo 2 luni înainte de alegeri au început să apară prin tot orașul diverse panouri și afișe, cu slogane care mai de care mai optimiste, care promit schimbări și viață bună. Candidații apar în cele mai „cool” ipostaze, pe fețele lor citindu-se ceva gen”votează-mă, fraiere”. Ați aruncat o privire mai atentă asupra imaginilor? Dacă da, probabil ați observat faptul că cei 3 candidați favoriți la președenție (Băsescu, Geoană, Antonescu) au ochii albaștri/verzi, photoshopiți să pară cât mai onești. Deci, un lucru e clar. Vom avea un președinte cu „puppy eyes”. =)

22 noiembrie a fost o zi memorabilă. De dimineață, de la deschiderea secțiilor de votare, până seara, la anunțarea finaliștilor, alegerile au fost subiectul de pe buzele tuturor. Cine au fost finaliștii contează mai puțin, dar votarea în sine a fost o adevărată aventură. Să zicem că omul de rând intră în secția de votare. Este întâmpinat de o tanti cam sictirită, care îî reține buletinul și îi arată unde trebuie să semneze. Între timp se formează o coadă de mici dimensiuni, iar în încăpere este un du-te – vino permanent. Brusc, se aude vocea lui Frătzică (din” Unguru’ Bulan”), cu un remarcabil accent ardelenesc: „Bulaaaan!!! Răspunde la telefooon!” Ce să fie oare? Ah, nimic interesant. Individului din spate, un tip care pare un om de afaceri de succes, îi sună telefonul. Acesta răspunde indignat că „îi la votare” și îi cere nefericitului apelant să revină mai târziu, pe un ton ceva mai puțin decât prietenos. Între timp, omul nostru de rând primește ștampila prețioasă și este urmărit de tanti cea sictirită cu niște ochi de vultur până când intră în cabina de vot și după aceea, când iese și pune buletinele de vot în urnă. Apoi, el iese din secție cu inima mai ușoară, mulțumit că și-a făcut datoria de cetățean. Iar pe 6 decembrie, va merge din nou la votare, în turul 2.

Să vedem cine va lua ciolanu’.

Caracotopelnitza. 😉

Reclame

~ de caracotopelnitza pe noiembrie 25, 2009.

3 răspunsuri to “Române, treci la vot.”

  1. Pai ciolanul o sa-l ia (in pofida faptului ca traim intr-o lume in care, se impune forta si brutalitatea) ala care o sa fie mai pudel dintre ei, sigur nu ala care isi va arata coltii si adevaratele instincte primare.

  2. auzi da tu de unde stii ce si cum ii in sectia de votare ca nu ai fost la vot, ne minti exact ca si candidatii? …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: